Swiss Steel Fire Kft.

Befektetési ajánlat acélöntöde létrehozására

Mobirise

Új projektünk célja egy környezetbarát és maximálisan hatékony acélöntőmű létrehozása. Ezeknek a magas kritériumoknak az eléréséhez legújabb, saját technológiáinkat fogjuk használni, beleértve az SPR-t is. Ezáltal jelentősen lecsökken az előállított termékek önköltsége, valamint a fémgyártás maximálisan környezetbaráttá válik. Jelenleg évi 39-40 ezer tonna fémkapacitású miniüzem létrehozását tervezzük. Az acélolvasztás két 5 tonnás indukciós kemence segítségével történik, SPR technológiával készült, beleszerelt olvadék megmunkáló készülékekkel.

Az első ilyen üzem megnyitását Magyarországon tervezzük, és a 25Mn2S betonacél és a 08Cr18Ni10T (AiSi 321) rozsdamentes acél olvasztására koncentrálunk.

A jövőben hasonló projekteket tervezünk megvalósítani a befektetők megbízásából: engineering, üzembe helyezés, beüzemelés, műszaki gyártástámogatás és engedélyeztetés.

Mobirise
Mobirise

Acélöntödei berendezések gyártói között végzett piackutatások eredményeként arra a következtetésre jutottunk, hogy minden tekintetben a "Termolit" ukrán cég a legjobb. Kiváló műszaki színvonalon és minden, korszerű követelménynek megfelelve a cég vállalja gépegységeinek szállítását, beszerelését, beüzemelését és éves garanciális szervizelését. Emellett a „Termolit” az indukciós kemencékhez szükséges összes kiegészítő berendezés szállítását és karbantartását is vállalja.

Az ajánlott termelési mód csak akkor hozza a kiemelkedő mutatószámokat, ha az acélgyártásban SPR technológiát alkalmazunk, ezért a Swiss Steel Fire magára vállalja az adott technológiával gyártott berendezések engedélyeztetését, üzembe helyezését és karbantartását. Valójában kész kohóművet kínálunk kulcsrakész állapotban. Az SPR technológia sokoldalúságának köszönhetően egy ilyen üzem tulajdonosa tetszőleges minőségű acélt tud előállítani, és minden körülmények között versenyképes lesz a piacon.

Mobirise

Ha érdeklődik a projektben való részvétel és a projektmegvalósítás iránt, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a kérdőív kitöltésével vagy küldjön e-mailt az office@ssf-shz.com címre.


Üzleti ajánlat SPR blokkok szállítására

Cégünk kizárólagos joggal bír az energiatakarékos, SPR kifúvó blokkokon keresztül történő, finombuborékos, inert gázos, volumetrikus fémolvadék kifúvás technológiájának használatára és alkalmazására. Ezt a technológiát nemzeti és nemzetközi szabadalmak védik, és a világon nincs hozzá hasonló. Lehetővé teszi a gáz és az olvadék közötti tömegcsere intenzitásának több százszorosára növelését, a nem fémes zárványok hatékonyabb eltávolítását, az olvadék gázzal telítettségének hatékonyabb csökkentését, hatékonyabban munkálja meg a folyékony fémet, csökkenti a folyamat önköltségét. 

SPR blokkjaink szekciós szerkezete lehetővé teszi, hogy az üstfenék teljes területének 2-70%-át lefedő aktív felületet alakítsunk ki (a meglévő kifúvó berendezések e mutató szerinti összehasonlításban a fenékfelület 0,5%-át sem érik el), ami bármilyen béléssel ellátott öntőedényben lehetővé teszi használatukat.

SPR technológiánk lehetővé teszi:  

 • az energiaköltségek csökkentését (5-20%) üstkemencékben vagy elektromos ívkemencékben történő acélgyártásnál;
 • a kihozatal növelését (1-3%) a különféle vegyi összetételű nemfémes zárványok mennyiségének csökkentésével;
 • a folyékony fém hőmérsékleti homogenitásának elérését;
 • az olvadék folyósságának növelését, ami csökkenti a csapolási hőmérsékletet (10-20С-kal). Finomszemcsés szerkezetű öntecseket kapunk, ezáltal is csökkentve az ismert selejttípusokat;
 • a por adalékok, betétek és oxidálószerek veszteségének csökkentését (10% felett) az acél minőségétől függően, ezzel növelve az alkalmazott kéntelenítők és foszformentesítők hatékonyságát;
 • a turbulens fémáramlás elkerülését az ipari üstökben;
 • a hidrogén és más gázok jelenlegi módszereknél hatékonyabb eltávolítását a fémolvadékból.

A Swiss Steel Fire mindig figyel ügyfeleire, és mindent megtesz, hogy nyílt és hatékony legyen. Bármilyen kérdést feltehet nekünk a visszajelzés űrlapon vagy az office@ssf-shz.com e-mail címen. Termékeink árjegyzékét is letöltheti.


Készülék a gáz öntőedénybe vezetésére

A vaskohászati üzemekben jelenleg az üstgázrendszer bekötésére használt eszközök nagyon megbízhatatlanok, vagy emberi beavatkozást igényelnek a csatlakoztatáshoz és szétkapcsoláshoz. A biztonsági követelmények szempontjából különösen aggályos a szétkapcsolás művelete, amikor az öntőedény folyékony fémmel van tele.

Mi egy autonóm, automata csatlakozó készüléket ajánlunk. A javasolt készülék csak akkor működik, amikor gázt adagolunk a kifúváshoz, a gázellátás befejezése után automatikusan leválik. Ennek a készüléknek a következő előnyei vannak:

 • fém- és salakfröccsenéstől védett;
 • folyékony fém és salak kifröccsenésekor a berendezést az üst szerkezeti eleme védi (a csatlakozás a kocsi vagy egyéb eszköz, szerkezet acélgerendájának magasságában a rúdcsonk alatt található);
 • az eszköz önállóan, autonóm módban csatlakozik;
 • az üzemi gázrendszer a szállító kocsihoz vagy a standhoz kapcsolódik, ezért a flexibilis tömlő kedvezőbb körülmények között van, a készülék megbízható és mindig üzemképes;
 • könnyen karbantartható, javításkor könnyen hozzáférhető, karbantartáskor a készülék gyorsan cserélhető, és nem igényel különleges fogásokat és segédeszközöket.

Módszer ultrafinomszemcsés porok fémolvadékba adagolására

A diszpergált porok hatékony felhasználását bizonyos mértékig hátráltatja, hogy nincsenek megbízható módszerek az olvadékba adagolásukra. A finomszemcsés porok bejuttatásának legősibb módozatai gázzal együtt történő adagolásukban merültek ki az üstbe szerelt áldugón vagy bélelt, merülő fúvókassal ellátott készüléken keresztül.

A merülő fúvókasok hátránya a tűzálló anyagok alacsony állóképessége a nagy sebességgel áramló fém okozta intenzív szétmosódás ellen, valamint a fúvókasok kiemelkedő minőségű tűzálló anyagainak magas költsége. 

Ide kell sorolni a fém argonos kifúvására szolgáló készülék gyártási költségeit, karbantartó személyzet igényét, és az elektromos áram költségét is. 

Ha a por bejuttatása porlasztókkal ellátott fúvókasokon keresztül történik, akkor a nagy és nem azonos méretű buborékok miatt a fémfelületen hullámtaréjok képződnek, a finomszemcsés porok jelentős, prognosztizálhatatlan része nagy buborékok formájában kilökődik, a salakbevonat széttörésekor pedig felgyorsul a másodlagos korrózió.

Hidrodinamikai szempontból és a karbantartás megkönnyítése érdekében technológiailag fejlettebb megoldás a kifúvó készülékek beépítése az üst aljába. Ebben az esetben az üstfenék felületéről feláramló por-gáz elegy hatékonyabban lép kölcsönhatásba a folyékony fém alsó tömegrészeivel.

Kifúvócső használata esetén a folyékony fém vegyi összetételének beállításakor további kifúvás nem lehetséges. Ezenkívül ez a módszer csak durvaszemcsés porok esetén hatásos. A finomszemcsés por, és még inkább az ultrafinom por eloszlik a buborék belsejében, és kijut a környezetbe.

Ezért az összes beadagolt porból csak a durvaszemcsés por kerül be az olvadékba. Ebben az esetben rendkívül nehéz prognosztizálni a befecskendezett por asszimilációjának mértékét és a szükségletet.

Kifejlesztettünk egy aktív felületű, ultrafinomszemcsés porok folyamatos adagolására szolgáló berendezést, és a porok inert gázzal, SPR üzemmódban történő adagolási módját egy különleges adagolóval. A javasolt technológia növeli az ultrafinomszemcsés porok adagolásának kiszámíthatóságát és hatékonyságát, egyenletes eloszlásukat az olvadékban, és növeli a tömegcsere folyamatok időtartamát. Az apró, össze nem olvadó buborékok maximális értékre növelik a por olvadékba juttatásának sebességét. A por soros elrendezésű kapillárisokon keresztül történő adagolása pedig lehetővé tette a tömegátviteli felület százszorosára növelését.

ÖNNEK DOLGOZUNK

Mindig örömmel segítünk ha a közzétett információ nem elégséges. Bármikor felveheti velünk a kapcsolatot a visszajelzés űrlap ablakon keresztül, vagy írhat nekünk az office@ssf-shz.com címre.

A weboldallal kapcsolatban minden kérdést és észrevételt az support@ssf-shz.com címen fogadunk.

FELIRATKOZÁS

Szerezze meg cégünktől a legfrissebb információkat és ajánlatokat

A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN TALÁL MEG BENNÜNKET

Easy Website Builder